Uitzendbureau Randstad sluit zich aan bij juridische strijd over ‘goede doel’ mondkapjes

Uitzendbureau Randstad sluit zich aan bij juridische strijd over ‘goede doel’ mondkapjes

Uitzendbureau Randstad onderneemt juridische stappen tegen drie mannen die miljoenen euro’s verdienden aan een controversiële deal om mondkapjes aan de overheid te verkopen, terwijl ze beweerden een liefdadigheidsorganisatie te vertegenwoordigen.

Het bedrijf stelde 15 arbeidskrachten gratis ter beschikking voor de Stichting Hulptroepen Alliantie, opgericht door televisiedeskundige en ambtenaar Sywert van Lienden en zijn zakenpartners Bernd Damme en Camille van Gestel.

Later bleek echter dat het trio een privébedrijf had opgericht na het winnen van een overheidsopdracht van € 100 miljoen, en dat de gezichtsmaskers onder auspiciën werden gekocht en verkocht, net Van Lienden €9m en de anderen elk € 5 miljoen.

Patrick van der Herberg, hoofd juridische zaken van Randstad, vertelde website Volg het geld dat het bedrijf was verteld dat het initiatief een non-profit was, en zei dat hij geschokt was toen hij ontdekte dat de oprichters miljoenen euro’s hadden verdiend.

‘Wat er is gebeurd, is niet juist’, zei hij. ‘Dan moet je in actie komen.’

vrijwilligers

In oktober zei advocaat Peter Plasman dat 12 mensen die als vrijwilligers voor de stichting werkten van plan waren juridische stappen te ondernemen tegen de stichting. Comedian Youp van ‘t Hek beloofde zelfs een benefietshow te houden om geld in te zamelen.

Van Lienden heeft geweigerd het geld terug te geven aan de staat en zegt het geld te willen doneren aan een goed doel voor kankeronderzoek.

Ondertussen blijven de 40 miljoen mondkapjes die Van Lienden importeerde in een magazijn, omdat ze beide overbodig zijn en er zorgen zijn over hun veiligheid.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment