Uitkeringsinstantie eist te veel betaalde bedragen aan 1200 mensen niet terug

Uitkeringsinstantie eist te veel betaalde bedragen aan 1200 mensen niet terug

Het UWV-kantoor in Amsterdam.

Uitkeringsinstantie UWV betaalde vorig jaar 1.200 mensen te veel geld, maar heeft besloten het geld niet terug te vorderen vanwege de financiële gevolgen die dit kan hebben voor rechthebbenden.

‘Dit is een echte uitzondering’, zegt bestuurslid Guus van Weelden tegen NOS-radio. Overtollige betalingen worden meestal teruggevorderd, maar aangezien de fout door het bureau zelf is gemaakt, kunnen de betrokkenen het geld houden, zei Van Weelden.

Volgens de Volkskrant betaalde het UWV in totaal 2,2 miljoen euro te veel uit, met een gemiddelde overbetaling van 1800 euro per persoon.

Er werden verkeerde betalingen gedaan aan mensen die zowel een ziekte- of zwangerschapsuitkering ontvingen als een werkloosheidsuitkering.

Hoewel sommige eisers de problemen bij het UWV meldden, werd er niet altijd goed naar hun klachten gekeken, aldus Van Weelden.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment