Uiterst rechts FvD niet geïnformeerd over aankoop Rembrandt: minister

Uiterst rechts FvD niet geïnformeerd over aankoop Rembrandt: minister

Thierry Baudet, leider van het extreemrechtse Forum voor Democratie, was de enige partijleider die niet op de hoogte was van het kabinetsbesluit om 150 miljoen euro uit te geven aan een nieuwe Rembrandt.

‘We wisten dat we de aankoop stil moesten houden’, omdat het nog niet rond was, vertelde cultuurminister Ingrid van Engelshoven aan de AD in een interview. Ze zei dat ze de manier waarop Baudet politiek beoefende niet vertrouwde en dat ‘het belang van vertrouwelijkheid belangrijker was’ dan hem te informeren.

De deal om te kopen De vaandeldrager voor een totaal van € 175 miljoen werd op 8 december openbaar gemaakt. totale prijs tot € 175 miljoen.

Kamerleden keurden de deal later goed, hoewel er enige bezorgdheid was over de manier waarop zoveel belastinggeld werd besteed aan een enkel kunstwerk in een tijd dat de cultuursector het moeilijk had vanwege het coronavirus.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment