Uitbraak van veteranenziekte in Brabantse stad, één persoon overleden

Uitbraak van veteranenziekte in Brabantse stad, één persoon overleden

Een persoon is overleden en meerdere anderen zijn opgenomen in het ziekenhuis na een uitbraak van de veteranenziekte in het Noord-Brabantse Schijndel.

In totaal zijn minstens 10 mensen, allemaal tussen de 60 en 90 jaar, getroffen door de uitbraak, zeggen lokale functionarissen.

De bron van de uitbraak is nog niet vastgesteld. Onderzoek in twee verpleeghuizen, waar enkele van de getroffenen wonen, heeft niets opgeleverd en functionarissen suggereren dat het zich in de open lucht bevindt. De fonteinen in het stadscentrum zijn daarom uitgeschakeld.

Volgens de regionale gezondheidsraad zijn de 10 infecties tot nu toe slechts het topje van de ijsberg en worden er dagelijks nieuwe gevallen gemeld.

Vorig jaar werden 461 gevallen van de veteranenziekte gemeld bij het RIVM. De ziekte manifesteert zich als longontsteking en kan dodelijk zijn voor ouderen en mensen met een slechte gezondheid.

De bron van de besmetting is in de meeste geregistreerde gevallen in Nederland onduidelijk, hoewel waarschijnlijke boosdoeners jacuzzi’s en industriële koeltorens zijn.

In 1999 stierven 32 mensen en raakten meer dan 200 besmet met de veteranenziekte na een bezoek aan een bloemenshow in Bovenkarspel. De bron was terug te voeren op een bubbelbad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment