Uit je nek! Anti-plastic actievoerders zamelen sigarettenafval in in heel Nederland

Uit je nek! Anti-plastic actievoerders zamelen sigarettenafval in in heel Nederland

Elf milieuorganisaties hebben in heel Nederland een massale inzameling van afgedankte sigarettenpeuken georganiseerd, eindigend op zaterdag 10 juli.

De “plastic peukmeuk” nest-pick nodigt mensen op 60 verschillende plaatsen uit om om 11.30 uur te beginnen met het verzamelen van de peuken en om om 15.00 uur foto’s van hun werk te posten op een speciale app, letterkundig. Actievoerders, die van het Centraal Station van Amsterdam naar de Dam lopen, zullen de verzamelde sigarettenpeuken gebruiken om een ​​gigantisch kunstwerk te maken, geïnspireerd op hun hashtag #nofilterplease.

Indy Schumacher, die op sociale media werkt bij Sea Going Green, een van de organisaties, vertelde DutchNews.nl dat ze de overheid onder druk willen zetten om sigarettenfabrikanten te dwingen hun filters, die meestal een vorm van plastic bevatten, te vervangen. celluloseacetaat en niet biologisch afbreekbaar.

‘Ik denk dat veel mensen zich nog steeds niet bewust zijn van hoe schadelijk de filters in sigarettenpeuken zijn’, vertelde ze aan DutchNews.nl. ‘Onze belangrijkste doelen zijn om mensen bewust te maken van hoe schadelijk de kunststoffen in deze filters zijn, en dat ze niet nodig zijn: we vinden het ook het recht van een roker om dit te weten. Maar ook om de overheid de tabaksproducenten te dwingen verantwoordelijkheid te nemen voor deze vorm van plasticvervuiling.’

De actievoerders beweren dat filters een ‘marketingtool’ zijn die rokers aanmoedigen om sneller te roken en meer te kopen. Ook stellen zij dat artikel 8 van een nieuwe Europese richtlijn over de verantwoordelijkheid van producenten bij het opruimen van zwerfafval van plastic producten voor eenmalig gebruik betekent dat tabaksfabrikanten de kosten moeten dragen.

Schumacher zei dat hoewel rokers moeten voorkomen dat ze sigarettenafval laten vallen, het doel breder was. ‘We zijn van mening dat we onze doelen niet zullen bereiken door alleen te focussen op communicatiecampagnes, dus moeten we ons richten op de overheid en tabaksproducenten om hen verantwoordelijkheid te laten nemen’, zei ze. ‘Alleen mensen bewust maken van hoe ze zich verantwoordelijk moeten gedragen, komen we niet.

Bij een actie vorig jaar haalden de anti-plastic actievoerders 142.000 sigarettenpeuken op. Als onderdeel van een langere uitdaging hebben sommige mensen die sinds 10 juni van dit jaar aan het verzamelen zijn, tot nu toe meer dan 117.000 peuken opgepikt.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment