Tweede onderzoek wijst op neergang in steun voor de Nederlandse koning

Tweede onderzoek wijst op neergang in steun voor de Nederlandse koning

Een tweede onderzoek heeft de teruggang in de steun voor koning Willem-Alexander en de kritiek op de manier waarop hij handelde tijdens de coronaviruscrisis aan het licht gebracht.

Vorige week bleek uit een peiling onder 26.000 mensen voor het televisieprogramma EenVandaag dat slechts 54% vertrouwen heeft in de vorst en nu een Ipsos-enquête voor nieuwszender NOS schetst een soortgelijk beeld.

Slechts 47% van de NOS-enquêtes heeft vertrouwen in de manier waarop de koning zijn werk doet en slechts een vergelijkbaar percentage vindt dat hij het de afgelopen twee jaar goed heeft gedaan. Voordat het coronavirus toesloeg, vond 75% dat de koning het goed deed.

De twee jaar van coronavirus waren bijzonder vernietigend voor het koningshuis, na een reeks blunders tijdens vakanties en culminerend in een klein feestje voor oudste dochter Amalia toen ze eind vorig jaar 18 werd tijdens de lockdown.

De Ipsos-enquête gaf de koning een persoonlijke score van 6,7 op 10, een stuk lager dan de 7,7 die hij in 2020 scoorde. De score van koningin Máxima van 7,6 is nagenoeg ongewijzigd in 2021, maar lager dan haar 8-score uit 2020. Zeven op 10 van respondenten van de enquête zeiden dat ze dachten dat ze het goed deed.

Ondanks de kritiek steunt 58% nog steeds de monarchie als instituut, ongeveer in lijn met het cijfer van EenVandaag.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment