Twee politieagenten voor de rechter voor buitensporig geweld tijdens demonstratie

Twee politieagenten voor de rechter voor buitensporig geweld tijdens demonstratie

Twee politieagenten moeten vervolgd worden voor het gebruik van buitensporig geweld tegen een demonstrant tijdens een coronavirusprotest in Den Haag in maart van dit jaar.

Het openbaar ministerie zei in een verklaring vrijdag dat het geweld tegen een demonstrant, die op camera was vastgelegd, onevenredig was en dat de zaak ernstig genoeg was om voor de rechter te komen.

Het slachtoffer liep verwondingen aan het hoofd op en werd gebeten door een politiehond.

Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag beval het protest op te breken omdat er veel meer dan de afgesproken 200 mensen naar het Malieveld bij het centraal station van de stad waren gekomen. In totaal werden 20 mensen gearresteerd.

Verschillende demonstranten dienden formele klachten in over het optreden van de politie. Alle klachten zijn inmiddels beoordeeld, aldus de officier van justitie.

Het openbaar ministerie heeft nog niet besloten of er aangifte wordt gedaan tegen de man die op het hoofd is geslagen. Naar verluidt rende hij achter politiepaarden aan en gooide hij een auto-springtouw waarmee hij naar de politie had gezwaaid.

Amnesty International ook verzocht om een ​​onderzoek naar de manier waarop de politie de demonstratie uiteenzette en zei dat de videobeelden een onevenredig gebruik van geweld laten zien.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment