Twee op de drie jonge vrouwen zijn op straat lastiggevallen: CBS

Twee op de drie jonge vrouwen zijn op straat lastiggevallen: CBS

Twee op de drie jonge vrouwen in Nederland werden binnen een jaar op straat lastiggevallen, figuren van het landelijke statistiekbureau CBS hebben aangetoond.

De helft van de meisjes en vrouwen werd onderworpen aan wolvenfluitjes, terwijl een kwart werd gevolgd, zo bleek uit het onderzoek, de eerste in zijn soort die door het bureau werd uitgevoerd.

De meeste meldingen van verbale intimidatie werden gedaan door vrouwen van 18 tot 21 jaar, maar 70% van de 14 tot 18-jarigen werd ook lastiggevallen tijdens hun normale bezigheden.

Sissen, wolvenfluiten of roepen behoren tot de meest voorkomende vormen van intimidatie. Een derde van de vrouwen voelde zich onveilig of bang toen dit gebeurde. Van de gevolgde vrouwen voelde 85% zich angstig en onveilig.

Een op de drie mannen zei ook enige vorm van intimidatie of intimidatie te hebben ervaren tijdens het wandelen.

Eerdere pogingen om straatintimidatie in Rotterdam en Amsterdam te beteugelen door het uitvaardigen van een zogenaamd ‘sistverbod’ waren gesnapt door een rechtbank in Den Haag die zei dat het in strijd was met het recht op vrijheid van meningsuiting.

Op dit moment krijgen mensen die anderen verbaal lastigvallen alleen een waarschuwing. Er zijn echter plannen om straatintimidatie strafbaar te stellen.

Slachtoffers

Volgens socioloog Mischa Dekker is de CBS-enquête weer een andere die zich richt op slachtoffers en hun beleving.

‘Het is natuurlijk belangrijk om dit zichtbaar te maken en serieus te nemen, maar de oplossing voor het probleem ligt niet bij de slachtoffers’, zei hij.

‘Uit onderzoek blijkt dat de daders veelal mannen zijn. Het zou me interesseren om erachter te komen wat de bedoeling is van een man die de behoefte voelt om naar een vrouw te fluiten en daarop beleid te baseren’, zei hij tegen de krant. Parool.

Nederland is momenteel in de greep van de Voice of Holland-schandaal waarin enkele prominente Nederlandse artiesten werden beschuldigd van seksuele intimidatie van meisjes die deelnamen aan de talentenjacht.

Toonaangevende vrouwenorganisaties, bedrijven en vakbonden hebben een petitie opzetten voor betere wetten om seksuele intimidatie op het werk te voorkomen

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment