Twee mannen staan ​​terecht voor moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries

Twee mannen staan ​​terecht voor moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries

Maandag staan ​​twee mannen terecht die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die werd doodgeschoten in een drukke straat in Amsterdam.

De 64-jarige stierf negen dagen nadat hij werd doodgeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat, nabij het Leidseplein, op de avond van 6 juli, kort nadat hij de studio van het tv-roddelprogramma RTL Boulevard had verlaten.

De twee verdachten werden ongeveer een uur later gearresteerd toen een auto werd gestopt op de A4 bij Leidschendam.

Delano G., 22, uit Tiel, Gelderland, zou de schutter zijn geweest, terwijl de 35-jarige Kamil E., een Poolse staatsburger die een paar maanden voor de schietpartij naar Maurik verhuisde, de ontsnapping zou zijn geweest bestuurder.

Van de aanklagers wordt verwacht dat ze een grote hoeveelheid camera- en videobewijs zullen produceren van de plaats van de aanval, die dinsdagavond rond 20.00 uur plaatsvond.

De Telegraaf meldde dat G. een neef is van een medewerker van Ridouan Taghi, die opdracht zou hebben gegeven tot een reeks bendemoorden, wat de speculatie voedt dat De Vries op zijn bevel is vermoord. Het proces zal zich echter uitsluitend richten op de rol van de twee verdachten bij het misdrijf.

Nederlandse media zeiden dat De Vries mogelijk het doelwit was omdat hij Nabil B. vertegenwoordigde, een kroongetuige in de Marengo-zaak, waarin Taghi en 16 andere mannen worden beschuldigd van het plegen van zes moorden in de Nederlandse onderwereld tussen 2015 en 2017.

B.’s advocaat Peter Schouten vertelde NOS: ‘Er is veel internationale belangstelling voor dit proces, omdat Nederland in Europa wordt gezien als een narcostaat waar het uit de hand begint te lopen.’

Andere getuigen en mensen die betrokken zijn bij de Marengo-zaak hebben sterkere bescherming gekregen in de nasleep van het neerschieten van De Vries en de moord op de advocaat van Nabil B., Derk Wiersum, die in 2019 voor zijn deur in Amsterdam werd doodgeschoten.

De Vries had een aanbod van persoonlijke beveiliging in de maanden voordat hij werd neergeschoten afgewezen omdat het zijn werk onmogelijk zou hebben gemaakt, maar er wordt onderzocht of de politie meer had kunnen doen om hem te beschermen door middel van andere bewakingsmethoden.

Annemiek van Spanje, advocaat van de kinderen van De Vries, zegt gemengde gevoelens te hebben over de start van het proces. ‘Aan de ene kant kijken ze er naar uit, want het is het begin van het strafproces tegen de twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van hun vader’, zegt ze.

‘Maar aan de andere kant zien ze er tegenop, want het wordt een moeilijke en emotionele dag voor hen.’

Ze vertelde dat er nog dagelijks ‘bloemen, cadeautjes, schilderijen en steunbetuigingen’ werden bezorgd bij huishouden De Vries.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment