Tv-weerman wint communicatieprijs voor aanpak klimaatverandering

Tv-weerman wint communicatieprijs voor aanpak klimaatverandering

NOS-weerman Gerrit Hiemstra heeft de Machiavelli-prijs 2021 gewonnen voor zijn rol in het uitleggen van klimaatverandering aan het grote publiek.

De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1989 en wordt uitgereikt aan de persoon of personen die naar het oordeel van Stichting Machiavelli een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de communicatie tussen politiek, overheid en publiek.

Volgens de jury is Hiemstra door zijn rustige en heldere benadering en het gebruik van feiten en wetenschappelijke bronnen in zijn uitleg ongewild een boegbeeld van de klimaatbeweging geworden.

‘In duidelijke taal kruist hij de degens met klimaatsceptici in binnen- en buitenland’, aldus de jury. ‘Met veel geduld reageert hij op mensen die op zijn berichten reageren.’

Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan viroloog Marion Koopmans en arts Diederik Gommers, voor hun rol bij het verklaren van de coronaviruspandemie.

Eerdere winnaars zijn onder meer Elliot Higgins van journalistiekcollectief Bellingcat, de campagnegroep voor reproductieve rechten SheDecides en koningin Maxima toen ze nog prinses was.

Hiemstra zei dat het een eer was om de prijs in ontvangst te nemen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment