TV-expert Derksen stopt om verhaal over kaarsenmisbruik, weigert excuses aan te bieden

TV-expert Derksen stopt om verhaal over kaarsenmisbruik, weigert excuses aan te bieden

Voetbalexpert Johan Derksen zei dat hij stopt met voetbalchatshow Vandaag Binnen en heeft geweigerd zich te verontschuldigen voor zijn verhaal over het penetreren van een bewusteloze vrouw met een kaars, terwijl sponsors de show verlaten.

John de Mol’s mediabedrijf Talpa, dat noodgedwongen moest annuleren De stem van Holland talentenjacht naar aanleiding van onthullingen over het seksueel misbruik van de deelnemers, had gezegd dat Derksen en zijn collega-presentatoren zich op de donderdageditie zouden verontschuldigen, maar een opstandige Derksen zei dat ‘me in het verkeerde keelgat schoot’.

‘We zouden onze oprechte excuses aanbieden en dan zouden ze besluiten het programma voort te zetten. We zijn hier niet om te slagen voor een verontschuldigingsexamen. Kus mijn reet,’ zei Derksen.

Derksen, die later zijn verhaal aanpaste door te zeggen dat hij de kaars tussen de benen van de vrouw had geplaatst en er geen penetratie plaatsvond, zei dat zijn verhaal ‘een slip-up’ was en als dat reden genoeg was voor sponsors om de show te staken, kon hij dat niet doen zijn werk naar behoren.

‘Er is geen plaats voor een Johan Derksen in Nederland’, zei hij.

Presentator Wifred Genee en collega-expert René van der Gijp, die werden bekritiseerd omdat ze moesten lachen om het verhaal, zeiden dat als Derksen zou gaan, zij dat ook zouden doen.

Onderzoek

Het parket sinds aangekondigd het zal de zaak onderzoeken ondanks het feit dat het evenement 50 jaar geleden plaatsvond en dat het volgens de toenmalige wet niet als verkrachting zou worden aangemerkt en waarschijnlijk toch te oud is.

‘Of dat wel of niet het geval is, hangt af van de ernst van het delict’, zegt een OM-woordvoerder ADVERTENTIE. ‘We doen onderzoek en afhankelijk van de uitkomst beslissen we of we tot vervolging kunnen overgaan. Er is geen proces-verbaal opgemaakt, dit is een beslissing van het OM zelf.’

De beslissing heeft de wenkbrauwen doen fronsen omdat het openbaar ministerie is niet verwerken meer actuele zedenzaken binnen de streeftermijn van zes maanden. In 2018 slaagde het erin om binnen die periode slechts 36% van de seksuele misdrijven op te ruimen en vorig jaar daalde het cijfer tot 34%.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment