Tv- en radiostations lanceren daglange oproep voor hulp aan Oekraïne

Tv- en radiostations lanceren daglange oproep voor hulp aan Oekraïne

TV- en radiostations hebben zich aangesloten voor een daglange oproep om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

De Giro555-oproep werd om 06:00 uur gelanceerd op radiostations, waaronder NPR Radio 2, 3FM, QMusic, Radio 538 en Veronica, vergezeld van promoties op sociale media.

Het fonds heeft al € 21,4 miljoen opgehaald in de 11 dagen sinds Rusland zijn invasie begon.

Luisteraars kan een liedje aanvragen tot 21u in ruil voor een donatie, of geef direct geld via de website radio555.nl.

‘s Avonds wordt vanaf 20.30 uur een gezamenlijk tv-programma Samen in actie voor Oekraïne uitgezonden op NPO1, RTL4 en SBS, gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps.

‘Het is een druppel op een gloeiende plaat, maar als iedereen zijn steentje kan bijdragen is dat een goede en eervolle dienst en geweldig dat mensen in dit land er hun schouders onder kunnen zetten’, zegt presentator Sander Lantinga.

Eerdere Giro555-campagnes hebben € 208 miljoen opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving in Azië in 2004-05, € 111 miljoen voor de aardbeving in Haïti in 2011 en € 52 miljoen voor slachtoffers van de Kosovo-oorlog van 1999-2000.

Het lopende totaal wordt aan het einde van het programma om 23.00 uur bekend gemaakt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment