Treindiensten ‘bijna weer normaal’ na verstoring zondag

Treindiensten ‘bijna weer normaal’ na verstoring zondag

De treindiensten van NS rijden maandagochtend bijna weer normaal, na de technische problemen van zondag waarbij duizenden mensen zijn gestrand.

Hoewel het probleem zondagnacht was opgelost en er enkele nachttreinen reden, was het toen niet mogelijk om alle normale diensten te hervatten, zegt een woordvoerder tegen omroep NS.

De NS zei eerst dat de problemen tot zeker 17.00 uur zouden duren, maar stelde dat later bij tot 20.00 uur, een deadline die ook niet werd gehaald.

De problemen leidden tot lange wachttijden voor taxi’s op treinstations in het hele land en chaos op de luchthaven Schiphol, waar de file om passagiers af te zetten meer dan drie kilometer lang was.

Een woordvoerder van de NS zegt dat er geen bussen zijn ingezet om de treinen te vervangen omdat er niet genoeg zijn voor het hele land. ‘In een bus passen 50 mensen, de gemiddelde intercity zo’n 1.000’, zegt de woordvoerder.

Het technische probleem spitste zich toe op het systeem dat de treinaankomsten bewaakt en ervoor zorgt dat het personeel beschikbaar is in geval van vertragingen. Elke verstoring betekent dat de veiligheid van passagiers niet kan worden gegarandeerd, aldus de woordvoerder.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment