Tractoren, golfkarren en grote grasmaaiers moeten vóór januari worden geregistreerd

Tractoren, golfkarren en grote grasmaaiers moeten vóór januari worden geregistreerd

Alle voertuigen die op de openbare weg rijden en sneller dan zes kilometer per uur kunnen rijden, moeten voor 1 januari officieel worden geregistreerd of hun eigenaren moeten een fors bedrag betalen om ze te laten keuren, nieuwswebsite Nu.nl maandag gemeld.

Meer dan een half miljoen gemotoriseerde voertuigen, van tractoren tot quads tot golfkarren en grasmaaiers van meer dan 1,3 meter breed, zullen moeten moeten worden geregistreerd uiterlijk op 1 januari 2022.

Trekkers met een snelheid van meer dan 23 kilometer per uur zullen een kenteken moeten hebben, maar de rest van wat voertuigvergunningsorganisatie RWD noemt ‘speelgoed voor de jongens’ zal volgens een Europese richtlijn pas vanaf januari 2025 een kenteken moeten hebben.

Zo’n 85% van de voertuigen staat op kenteken, zegt een woordvoerder van RWD tegen Nu.nl. maar de helft van de mensen die quads, golfkarretjes en grote grasmaaiers bezitten, moet dat nog steeds doen.

Dat ligt deels aan mensen niet beseffend, bijvoorbeeld dat een openbare weg privéterrein omvat dat voor anderen toegankelijk is, zeiden ambtenaren.

Het doel van de registraties is om bij te dragen aan de verkeersveiligheid, maar maakt het ook makkelijker om snelheids- en laadbeperkingen te controleren.

Het kost € 18 om een ​​langzaam voertuig te registreren tot 1 januari. ‘Daarna moet het gekeurd worden op een van onze 16 locaties, en dat kost minimaal € 140. En heel vaak nog veel meer’, waarschuwde de woordvoerder.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment