Totaal aantal doden vogelgriep bereikt 230.000 omdat virus wordt aangetroffen op zeven boerderijen

Totaal aantal doden vogelgriep bereikt 230.000 omdat virus wordt aangetroffen op zeven boerderijen

Sinds het begin van de huidige uitbraak van de vogelgriep twee weken geleden zijn zo’n 230.000 kippen, eenden en ander pluimvee gedood, meldt de NOS.

Pluimveehouders kregen twee weken geleden de opdracht om hun vogels binnen te houden na de ontdekking van de ziekte op een boerderij in Zeewolde. Sindsdien is het virus geïdentificeerd op vijf grote boerderijen en twee kleine in het midden en noorden van het land.

Ambtenaren hopen dat door het binnenhouden van pluimvee wilde vogels de ziekte niet kunnen overdragen op andere boerderijen. Ook dierentuinen, kinderboerderijen en mensen die als hobby vogels houden, zullen moeten oppassen dat er geen contact wordt gemaakt met wilde vogels en hun uitwerpselen.

De laatste keer dat de overheid boeren moest opdragen pluimvee binnen te houden was in oktober 2020 en het duurde zo’n acht maanden voordat de maatregel werd opgeheven.

In de winter van 2020/21 stierven meer dan 22 miljoen vogels in de EU, hetzij door het virus, hetzij door massale ruimingen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment