Tot tweederde van de kinderen heeft mogelijk al het coronavirus gehad

Tot tweederde van de kinderen heeft mogelijk al het coronavirus gehad

Ongeveer tweederde van de kinderen onder de 12 jaar is al besmet met het coronavirus, schatten wetenschappers na bestudering van meer dan 300 gezinnen.

Mensen die verkoudheids- of griepachtige symptomen ontwikkelden, werd gevraagd een dagboek bij te houden van hun symptomen en PCR-tests te doen om te zien of ze het virus of een andere ziekte hadden.

Het onderzoek onder 1209 mensen, waaronder 582 kinderen, liep van september 2020 tot juni dit jaar en werd uitgevoerd door het UMC Utrecht.

Op basis van de cijfers berekenden de onderzoekers dat tussen de 20% en 40% van de kinderen in een jaar tijd het virus opliep, wat ze in de tijd sinds het begin van de pandemie geëxtrapoleerd hebben naar tweederde van alle kinderen.

De meeste jonge kinderen ontwikkelden slechts milde symptomen, vergelijkbaar met een verkoudheid. De studie had echter voornamelijk betrekking op de periode voordat de meer besmettelijke en ernstige Delta-stam opkwam.

Hoofdonderzoeker Patricia Bruining zei:: ‘Natuurlijk weten we al een tijdje dat kinderen minder ziek worden dan volwassenen van coronavirus, maar het mooie van dit onderzoek is dat we nu op basis van zeer gedetailleerde gegevens over symptomen kunnen laten zien hoe de virusinfectie zich ontwikkelt.

Bruijning zei dat de bevindingen erop wezen dat meer kinderen het coronavirus hadden gehad dan eerder werd gedacht. ‘Het laatste serologische onderzoek was in juni 2021, toen het leek alsof tussen de 25% en 30% van de kinderen antistoffen in het bloed had. Dat cijfer is als maatstaf gehanteerd.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment