Tot nu toe zijn 62 coronavirusclusters getraceerd om te testen op toegangsgebeurtenissen

Tot nu toe zijn 62 coronavirusclusters getraceerd om te testen op toegangsgebeurtenissen

Tot nu toe tenminste 62 clusters van minimaal 20 Er zijn besmettingen met het coronavirus geconstateerd sinds twee weken geleden de beperkingen voor cafés, clubs en festivals grotendeels zijn opgeheven, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Er zijn ook tientallen meer genoemd, waarbij zeker 10 mensen betrokken zijn, en het aantal zal naar verwachting nog toenemen, staat in het RIVM-document.

Het ‘test for entry’-systeem stelt mensen in staat een evenement bij te wonen en sociale afstand te negeren als ze een QR-code kunnen tonen die zegt dat ze ofwel zijn gevaccineerd, binnen 40 uur een negatieve test hebben gehad of onlangs coronavirus hebben gehad.

Dat betekende dat mensen een code konden krijgen zodra ze een enkele vaccindosis hadden gehad, zonder te wachten tot de impact begon. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, die sindsdien een wachttijd van 14 dagen heeft ingevoerd, rechtvaardigde de stap oorspronkelijk door te zeggen dat zou meer jongeren ertoe aanzetten zich te laten vaccineren.

De limiet van 40 uur voor negatieve tests is ook teruggebracht tot 24, in overeenstemming met officiële aanbevelingen.

De grootste bekende cluster bestaat uit 900 zaken die terug te voeren zijn op het Verknipt festival in Utrecht. Anderen richten zich op café Aspen Valley in Enschede, waar 152 gevallen zijn gemeld, en op evenementen van studentenverenigingen.

Clusters zijn geïdentificeerd bij zeven van de 18 grote evenementen die tussen 1 juli en 9 juli werden gehouden, waarvan de meeste buiten waren. ‘Test voor toegang’-evenementen werden vanaf 10 juli weer verboden vanwege de toename van infecties en wijdverbreide meldingen van gehannes.

Het RIVM-document wijst inderdaad ook op een aantal problemen met de test voor toegangssysteem bij de grote evenementen waar clusters zijn geïdentificeerd.

cheques

Bij een tweedaags evenement in Breda, waar meer dan 400 gevallen zijn opgespoord, is de toets op de toegangsregels niet goed gevolgd, aldus het RIVM. ‘QR-codes werden niet goed gecontroleerd en identiteitsbewijzen ook niet’, aldus het RIVM. ‘Mensen werden er met grote spreiding doorheen geduwd en volgens een medewerker werd het personeel niet getest.’

Ook waren er problemen op de dorpskermis in Heiloo, waar inmiddels 102 gevallen zijn vastgesteld. Hoewel de test voor toegangssysteem in gebruik was, ‘klom men over de hekken’, aldus het RIVM.

De test voor toegangssysteem is nog steeds in werking voor zittende evenementen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment