Toets voor instapbedrijf was toch niet betrokken bij fraude, zegt minister

Toets voor instapbedrijf was toch niet betrokken bij fraude, zegt minister

Coronavirus-testbedrijf Spoedtest.nl gaf toch geen frauduleuze vaccinatiecertificaten uit, heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vertelde parlementsleden in een briefing.

Eerder deze week bleek dat het ministerie van Volksgezondheid een formele klacht tegen Spoedtest.nl, de grootste van de 23 bedrijven die ‘test for entry’-rapporten aanbieden.

Maar in plaats van vaccinatiecertificaten had het bedrijf daadwerkelijk bewijs van herstel afgegeven aan mensen bij wie onlangs de diagnose coronavirus was gesteld. Dat is fout, want alleen de regionale gezondheidsraden mogen dat, maar het is geen fraude, zei De Jonge donderdagmiddag.

Het bedrijf, zei hij, heeft nu toegezegd hiermee te stoppen.

Daarnaast zijn er inmiddels twijfels ontstaan ​​over de conclusies die in het oorspronkelijke rapport zijn getrokken, zegt De Jonge, zonder in details te treden.

Het bedrijf, dat verantwoordelijk was voor het uitvoeren van ongeveer 20% van de tests voor ingangscontroles, zal nu worden hersteld in het QR-codesysteem, zei De Jonge.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment