Toename hypotheekaanvragen voor verbouwingsprojecten

Toename hypotheekaanvragen voor verbouwingsprojecten

Volgens hypotheekmakelaar De Hypotheker hebben enorm veel Nederlanders hun huis gerenoveerd tijdens de pandemie.

De makelaar had 45% meer aanvragen voor hypotheken in 2020 ten opzichte van 2019 en 128% meer in 2021, wat het deels toeschrijft aan leningen die zijn aangegaan voor wederopbouwprojecten.

Menno Luiten, commercieel directeur, zegt dat dit niet alleen te maken heeft met: stijgende huizenprijzen en een tekort aan aanbod. ‘Het aantal aanvragen voor woningverbetering is ongeveer verdubbeld ten opzichte van de periode voor corona’, zegt hij in de verklaring.

Hij vertelde de Telegraaf dat dit mede te wijten was aan het feit dat veel mensen tijdens de coronacrisis thuis werkten, waarbij ze erop wijzen dat velen ontdekten dat ze een aparte ruimte nodig hadden voor hun werk.

Het bedrijf zag ook een explosie van mensen die tegen oktober 2021 profiteerden van de historisch lage hypotheekrente om hun huis opnieuw te hypotheken. Ondanks de krappe huizenmarkt, zei de makelaar dat hij meer hypotheekaanvragen voor een nieuwe woning had ontvangen, vooral onder jongere huizenkopers die hebben geprofiteerd van belastingvoordelen.

Henk Jansen, oprichter van Expat Hypotheken, heeft deze trend ook opgemerkt en zegt dat veel van zijn klanten onlangs hebben gekozen voor het bouwen van een uitbreiding of het doorvoeren van grote verbeteringen, waarbij ze profiteren van goedkope leentarieven. ‘Het kan echter moeilijker zijn om een ​​goede aannemer of loodgieter te vinden om het werk te doen’, zei hij.

Vorig jaar meldde de politie echter een groei van tweederde van de binnenlandse geluidsoverlast klachten jaar op jaar.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment