Tijm geserveerd: Nederlandse gevangenissen maken zich klaar om vegan te worden

Tijm geserveerd: Nederlandse gevangenissen maken zich klaar om vegan te worden

Nederlandse gevangenissen moeten vegan worden in een poging om kosten te besparen, agressie te verminderen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Nederland heeft 27 gevangenislocaties en ze zullen allemaal binnen enkele maanden de overstap maken, zo hebben functionarissen bevestigd.

‘Onderzoek heeft uitgewezen dat het verminderen van de vleesconsumptie leidt tot een afname van ongewenst gedrag, inclusief geweld‘, zegt regeringsadviseur Bas ‘t Aard, die het initiatief leidt.

Zijn werkgroep, Meatless Optimization Options (MOO), heeft gezocht naar manieren om: gebruik voedsel om positieve resultaten te stimuleren voor diverse segmenten van de samenleving.

In aanvulling op, Onderzoek suggereert dat door volledig veganistisch te gaan, de gevangenissector een vermindering van 21% in zijn CO2-voetafdruk zou kunnen zien, zelfs na rekening te houden met 15% meer (door de mens veroorzaakte) uitstoot van methaangas.

Plantaardig eten is waarschijnlijk ook goedkoper, vooral omdat de Nederlandse overheid onderzoek doet naar een belasting op vlees.

Het nieuwe plan omvat het verkleinen van de buitenruimtes en het vervangen ervan door moestuinen, die de gevangenen zullen beheren, het verder verlagen van de kosten en het vergroten van de rehabilitatievoordelen van de omgang met de natuur, zegt ‘t Aard.

Problemen

Volgend scholen in New York en Nederlandse gemeentenhebben volledig veganistische gevangenismenu’s groen licht gekregen ondanks problemen bij verschillende instellingen tijdens een experimentele fase.

In het detentiecentrum Aard LeBoer in Noord-Brabant gebruikten gevangenen vorig jaar de moestuinen om hoogwaardige marihuana te produceren. ‘Een aantal gevangenen zei veel ervaring te hebben met het verbouwen van dingen, maar ze hadden wel veel tomatenmest nodig’, zegt tuinexpert Wiet Pot.

En in de Gereformeerde VN-gevangenis in Groningen experimenteerden gedetineerden met het kweken van verschillende soorten schimmels in plaats van kool en maïs. ‘De omeletten zonder champignons waren erg populair’, bevestigt gevangeniskok Gordon Bleu. ‘Ze zijn als bij toverslag verdwenen.’

Speciale taart

Gevangenisbewakers ontdekten ondertussen verschillende voetlange, gekartelde messen, waarvan werd aangenomen dat ze naar binnen waren gesmokkeld in een veganistische verjaardagstaart met vier niveaus.

Het proces blies ook nieuw leven in een gezamenlijk initiatief van Noorwegen en Nederland waarbij 250 Noorse criminelen werden ondergebracht in Nederlandse gevangenissen om de overbevolking te verlichten.

De Noorse woordvoerder van justitie, Jan Bjørn Evriminit, zei dat er een golf van gevangenen was die om overplaatsing naar Nederlandse gevangenissen vroegen, die hen al minder werk en meer telefoontijd.

‘We begrepen niet wat er aan de hand was’, zei hij. ‘Het aantal aanvragers is nog nooit zo groot geweest. Toen hoorden we ze praten over extra wieden en koken en toen viel het kwartje.’

‘Laat ze boerenkool eten’

Enquêtes toonden aan dat het ontbreken van iets om hun tanden in te zetten een probleem was voor een aantal gevangenen, maar ambtenaren ontkenden geruchten dat sommigen hun toevlucht hadden genomen tot kannibalisme.

Een ondernemende café-eigenaar begon echter met het aanbieden van drone-bezorging van spareribs, shoarma-wraps en eieren tijdens de trainingspauzes.

‘Ze zeiden dat het normaal was om’ drone-lift yoghurt gevangenissen in, dus ik knipperde niet met mijn ogen toen ik vleesbestellingen begon te krijgen’, zegt de eigenaar van restaurant Chef T. in Overtreding. ‘Ze vinden het niet erg’ rookworsten stamppot maar deze regering zou ze alleen boerenkool laten eten. Onze druppels gingen prima, totdat iemand vergat de eieren hard te koken.’

Toch meldden de gevangenissen in het proces na een maand dat het keukenpersoneel 20% minder werd misbruikt dan voorheen, begonnen gevangenen stil in de rij staan en sommigen toonden zelfs trek in het eten, met name gerechten met kruiden en specerijen.

Aardappeleters

‘Het nieuwe menu heeft voor ieder wat wils, ook voor wie vlees mist’, zegt voedingsdeskundige Kien Wah, die bij het EBI Institute een reeks gevangenismaaltijden ontwikkelt.

‘Denk aan pap met magere melk als ontbijt en gehavende groenten als lunch. Het diner kan een gezouten roerbakgerecht zijn, gevolgd door? misdaad brul of rotte appeltaart.’

Garry, een taxichauffeur uit Liverpool, die zes maanden in een Nederlandse gevangenis zit voor het breken van de… Brexit coffeeshop verbod, vertelde Dutch News via EncroChat dat hij niet wist waar al die ophef over ging. ‘Nederlands eten is toch maar aardappelpuree’, zei hij. ‘Kroket en frikandel zijn nog nooit in de buurt van een koe geweest.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment