Tientallen kleine bedrijven betrokken bij zorgbonusfraude: RTL

Tientallen kleine bedrijven betrokken bij zorgbonusfraude: RTL

Het ministerie van Volksgezondheid heeft toegegeven dat zorgbedrijven fraude hebben gepleegd door ten onrechte bonussen voor werknemers te claimen, maar zegt dat het parlement had aangedrongen op een snelle uitrol van de bonusregeling. omroep NOS zei dinsdag.

Vorig jaar kwamen de ministers overeen om eerstelijns gezondheidspersoneel vorig jaar een bonus van € 1.000 te geven vanwege de stress die ze hadden gehad bij het omgaan met de coronaviruspandemie. Het plan kostte uiteindelijk € 2,2 miljard, niet de € 1,4 miljard geraamd, omdat er meer claims zijn ingediend dan was verwacht.

Echter, RTL Nieuws gemeld maandag bekend was dat er tientallen gevallen bekend waren waarin zorgbedrijven bonussen aanvroegen voor meer personeel dan ze in werkelijkheid hadden of waarbij het geld door bedrijfsbazen in de zak werd gestoken.

Het probleem is vooral acuut bij bedrijven die thuisverpleging of jeugdzorg leveren, aldus RTL.

Kamerleden hebben de regering opgeroepen de fraudeurs hard aan te pakken en meer inspanningen te leveren om zorgbedrijven die ten onrechte geld claimen, uit te bannen.

Het ministerie van Volksgezondheid laat weten op basis van steekproeven te controleren op fraude en dat tot nu toe bij vier bedrijven fraude is gepleegd met de bonussen.

Dit jaar is de bonus verlaagd naar € 385.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment