Tieners kunnen vanaf vrijdag vaccinaties maken

Tieners kunnen vanaf vrijdag vaccinaties maken

Tieners kunnen vanaf vrijdag afspraken maken om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus met het Biontech/Pfizer-vaccin, zo heeft minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bekend gemaakt.

Tieners geboren in 2004 worden als eersten uitgenodigd om zich aan te melden, de komende dagen volgen 16- en 15-jarigen.

De ministers hebben afgesproken dat alle jongeren van 12 tot 17 jaar de mogelijkheid moeten krijgen zich te laten vaccineren. Degenen van 12 tot 16 jaar moeten de kwestie met hun ouders bespreken, terwijl 17-jarigen vrij zijn om zelf te beslissen, zei De Jonge.

‘Maar jongeren hebben altijd het laatste woord’, zei hij, eraan toevoegend dat zelfs als hun ouders het er niet mee eens zijn, tieners vrij zijn om een ​​afspraak te maken met hun plaatselijke gezondheidsraad.

De Gezondheidsraad van de Gezondheidsraad heeft geadviseerd tieners te vaccineren om het risico op het ontwikkelen van coronaviruscomplicaties zoals langdurige Covid te voorkomen en om de verspreiding van de Delta-variant van het virus tegen te gaan.

De Jonge zegt vaccinatie onder jongeren te willen stimuleren om ervoor te zorgen dat scholen na de zomervakantie niet gesloten hoeven te worden vanwege uitbraken.

De Biontech/Pfizer is de enige die tot nu toe is goedgekeurd voor gebruik bij tieners.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment