Tieners kunnen twee weken eerder tweede coronavirusvaccin boeken

Tieners kunnen twee weken eerder tweede coronavirusvaccin boeken

Tieners die in de tweede helft van augustus hun tweede Covid-19-vaccinatiedosis moeten krijgen, kunnen de injectie twee weken eerder krijgen, heeft het ministerie van Volksgezondheid besloten.

Iedereen van 12 tot 17 jaar met een tweede prik gepland voor 16 augustus of later kan de landelijke vaccinlijn 0800 7070 bellen om een ​​nieuwe afspraak te maken. Het ministerie stuurt ook sms-berichten om hen op de hoogte te stellen van de beleidswijziging.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat er voldoende doses van het Pfizer-vaccin beschikbaar zijn om tieners beide doses eerder te geven. De beslissing betekent dat meer kinderen volledig gevaccineerd zullen zijn tegen het begin van het nieuwe schooljaar, dat voor de noordelijke provincies 23 augustus is.

De Jonge maakte vorige week op een persconferentie het besluit bekend om de interval te verkorten van 35 naar 21 dagen, maar zei in eerste instantie dat mensen die al een keer waren ingeënt de tweede dosis niet eerder zouden krijgen.

De kloof tussen de doses voor het Moderna-vaccin, dat onlangs door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is goedgekeurd voor 12- tot 17-jarigen, blijft 28 dagen. De Gezondheidsraad beoordeelt Moderna voor tieners nog.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment