Thuiswerken is een blijvertje, blijkt uit nog twee onderzoeken

Thuiswerken is een blijvertje, blijkt uit nog twee onderzoeken

Een moeder werkt vanuit huis op haar laptop met haar jonge kind op de tafel naast haar.

Twee andere onderzoeken naar thuiswerken in Nederland tonen opnieuw aan dat de praktijk waarschijnlijk zal voortduren als de pandemie van het coronavirus onder controle is, met de steun van zowel werkgevers als medewerkers.

Uit een enquête, gehouden onder 1.100 werkgevers met meer dan 100 werknemers, blijkt dat: 41% is van plan om te verbeteren de mogelijkheden om thuis te werken en 32% is van plan om de kosten te verhogen of in te voeren voor werknemers die dat doen.

Zo’n 45% is ook van plan meer te investeren in online vergaderen en 26% investeert in flexibelere werkuren.

Minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen, die opdracht gaf tot dat onderzoek, zei dat de resultaten ‘goed nieuws’ zijn vanwege de waarschijnlijke impact op de reistijden en verkeersopstoppingen.

Ook de sociaal-culturele denktank SCP van de overheid een rapport gepubliceerd over thuiswerken op woensdag, waaruit bleek dat thuiswerken mensen in staat stelde hun werktijden beter af te stemmen op hun thuissituatie.

Het is echter onwaarschijnlijk dat het stimuleren van meer thuiswerk ertoe zal leiden dat meer jonge moeders gaan werken omdat ze geen verbetering in hun werk-privébalans hebben gezien, aldus het SCP.

Dit kan zijn omdat ze minder snel ongestoord door hun kinderen kunnen werken dan jonge vaders, aldus het SCP.

Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat werkgevers thuiswerken weliswaar ondersteunen, maar dit niet willen zien wettelijk vastgelegd als een recht.

En de vakbondsfederatie FNV meldde dat gewoon 10% van zijn leden die werkzaam zijn in de financiële sector, de zakelijke dienstverlening en de rijksdienst willen weer fulltime op kantoor en 20% wil permanent thuis werken.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment