Thaise en Oostenrijkse retailgroepen nemen zeven Bijenkorf-winkels over

Thaise en Oostenrijkse retailgroepen nemen zeven Bijenkorf-winkels over

Het moederbedrijf van de zeven Nederlandse Bijenkorf warenhuizen wordt overgenomen door Thai en Oostenrijks bedrijven in een 50:50 partnerschap.

De Canadese familie Weston heeft ingestemd met de verkoop van de Selfridges Group aan Central, een familiebedrijf in retail, onroerend goed en horeca, en Signa, een Oostenrijks onroerendgoed- en retailbedrijf.

Central en Signa zijn al eigenaar van het Duitse Kaufhaus des Westens, llum in Denemarken, Globus in Zwitserland en het Italiaanse Rinascente. Central Group heeft ook aanzienlijke winkelbelangen in Thailand.

Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt, maar eerder werd gemeld dat de familie Weston wilde € 4,7 miljard voor de groep. Selfridges nam de Bijenkorf in 2011 over en sloot 18 maanden later vijf van de 12 winkels.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment