‘Test for entry’-bedrijf verdacht van vervalsen vaccinatiebewijzen

‘Test for entry’-bedrijf verdacht van vervalsen vaccinatiebewijzen

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een formele politieaanklacht ingediend tegen een van de 23 bedrijven die ‘test voor toegang’-diensten aanbieden voor het geven van valse vaccinatiecertificaten aan klanten, melden Nederlandse media.

Het bedrijf, dat niet bij naam is genoemd, heeft geen toegang meer tot het coronavirus app-systeem en kan geen nieuwe afspraken meer maken. Het bedrijf zelf is belast met het informeren van mensen die een afspraak hebben staan ​​dat ze een nieuwe afspraak moeten maken bij een ander bedrijf.

Volgens de Telegraaf neemt de politie de zaak ‘zeer serieus’ en zijn ook gezondheidsinspecteurs ingeschakeld.

Zowel het genereren als het verkopen van valse QR-codes is strafbaar omdat je ‘je eigen gezondheid en die van anderen in gevaar brengt’, aldus het ministerie.

Met het ‘test voor toegang’-systeem kunnen mensen die niet zijn ingeënt een gratis coronavirus-test krijgen, die vervolgens wordt geregistreerd in de CoronaCheck-app en een groen vinkje geeft bij cafés en bars.

Volgens Stichting Open Nederland, die het systeem beheert, zijn er in de week tot 14 november meer dan 660.000 tests uitgevoerd. De 23 testcentra waren actief op meer dan 600 testlocaties in het hele land.

DutchNews.nl heeft voor meer informatie contact opgenomen met stichting SON.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment