Terugroeping van ventilatoren veroorzaakt een daling van 14% in de koers van het Philips-aandeel

Terugroeping van ventilatoren veroorzaakt een daling van 14% in de koers van het Philips-aandeel

Elektriciteitsbedrijf Philips zag zijn aandelenkoers woensdagochtend met 14% dalen nadat het zei dat het terugroepen van machines voor de behandeling van slaapapneu € 225 miljoen zou kosten.

Het Eindhovense conglomeraat moet wereldwijd meer dan vijf miljoen ventilatoren vervangen nadat bleek dat ze schadelijke chemicaliën kunnen vrijgeven bij hoge hitte of vochtigheid, of tijdens het schoonmaken.

Een deel van het geld is gereserveerd om verwachte rechtszaken van gebruikers, met name in de Verenigde Staten, af te wikkelen.

Het bedrijf heeft 750.000 vervangende machines geproduceerd nadat het ontwerp in september was goedgekeurd, waarvan een derde is gedistribueerd.

Philips heeft zijn verwachte omzet voor het laatste kwartaal van 2021 met € 308 miljoen naar beneden bijgesteld tot € 4,9 miljard, terwijl de inkomsten voor het hele jaar naar verwachting € 17,9 miljard zullen bedragen, iets minder dan in 2020.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment