Ten Hag ‘concentreert zich op Eredivisie’ na afronding Manchester United-move

Ten Hag ‘concentreert zich op Eredivisie’ na afronding Manchester United-move

Erik ten Hag verlaat Ajax aan het einde van het seizoen om de functie van manager van Manchester United over te nemen, zo heeft de Amsterdamse club bevestigd.

De 52-jarige Ten Hag neemt het stokje over van interim-hoofdcoach Ralf Rangnick, die na ondertekening van een driejarig contract een consultancyrol gaat vervullen.

Hij kwam in december 2017 bij Ajax en leidde de club naar twee landstitels en twee Nederlandse bekeroverwinningen. De ploeg staat momenteel vier punten voor op PSV in de Eredivisie met nog vijf duels te spelen.

Hij is de tweede Nederlander op Old Trafford, na Louis van Gaal, die in 2016 werd ontslagen nadat hij in twee seizoenen niet hoger dan de vijfde plaats in de competitie was geëindigd.

Vorige maand adviseerde Van Gaal, momenteel bondscoach van het Nederlands Elftal, Ten Hag publiekelijk de opmars van United af te wijzen toen hij zei: ‘Het is een commerciële club. Je kunt beter naar een voetbalclub gaan.’

Champions League

In 2019 kwam het team van Ten Hag binnen enkele minuten na het bereiken van de Champions League-finale na een overwinning op Real Madrid en Juventus, om thuis een beslissend doelpunt in blessuretijd toe te kennen aan Tottenham Hotspur.

Zijn managementcarrière begon bij Go Ahead Eagles en leidde hen in 2013 naar promotie, voordat hij twee jaar lang het reserveteam van Bayern München coachte. Als speler was hij een veelzijdige verdediger en centrale middenvelder voor Twente Enschede, De Graafschap, RKC Waalwijk en Utrecht.

Zijn verhuizing naar Manchester was de afgelopen weken alom geanticipeerd, maar Ten Hag weigerde publiekelijk op de speculatie te reageren.

Clubverklaring

‘Ik ben blij dat het is afgerond’ zei hij in een verklaring op de website van Ajax. ‘Maar ik heb nu maar één interesse en dat zijn deze laatste vijf wedstrijden. Ik wil mijn tijd hier positief afsluiten, door de competitie te winnen.’

CEO Edwin van der Sar: ‘Vier en een half jaar is een mooie tijd, maar we hadden Erik graag langer bij Ajax gehouden.

“We zijn Erik veel dank verschuldigd voor wat hij tot nu toe bij Ajax heeft bereikt, maar we zijn nog niet klaar. Voor nu gaat het om de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin we allemaal de landstitel mee naar huis willen nemen.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment