Tekort aan verkeersregelaars leidt tot treinverstoring op drukke woon-werkroutes

Tekort aan verkeersregelaars leidt tot treinverstoring op drukke woon-werkroutes

Afbeelding van NS dubbeldekker Nederlandse trein zittend in station

Het treinverkeer is dinsdagochtend een tijd lang gestremd geweest op een aantal drukke trajecten door een tekort aan verkeersleiders, aldus spoornetbeheerder ProRail.

ProRail moet op dit moment nog 60 verkeersleiders werven om op volle sterkte te zijn. ‘We kunnen het personeelstekort vaak oplossen door creatief te denken en dankzij de flexibiliteit van onze bemanning, maar niet altijd’, zegt woordvoerder Martijn de Graaf tegen NOS.

De verkeersleiders zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en vlot treinverkeer op een bepaald traject.

ProRail heeft nu het budget voor het werven van nieuwe verkeersleiders verachtvoudigd en zet andere stappen om het werk aantrekkelijker te maken. Totdat het aantal stijgt, hopelijk tegen het einde van 2023, zullen treindiensten af ​​en toe worden geannuleerd, zei De Graaf.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment