Tech-investeerder CEO best betaalde baas van Nederland

Tech-investeerder CEO best betaalde baas van Nederland

Bob van Dijk, CEO van Prosus, nam vorig jaar 15 miljoen euro mee naar huis, waarmee hij de best betaalde CEO van het land is.

Het salaris van Van Dijk is 203,5 keer dat van de gemiddelde werknemer van zijn bedrijf, de De Volkskrant zei in haar jaaroverzicht topsalarissen op maandag. Het hoofd van de wereldwijde investeringsgroep had een veel beter jaar in 2019, toen zijn loonpakket 38,6 miljoen euro waard was.

Prosus is een dochteronderneming van de Zuid-Afrikaanse multinational Naspers en is een van de grootste technologie-investeerders ter wereld. Het staat sinds september 2019 genoteerd in Amsterdam en is grootaandeelhouder van het Chinese Tencent.

De 48-jarige werkte eerder voor eBay en McKinsey & Company en heeft een master econometrie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Van Dijk versloeg Nancy McKinstry, de CEO van informatiedienstenbedrijf Wolters Kluwer, wiens pakket voor 2020 12,95 miljoen euro waard was

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment