Te koop: oude Amsterdamse tram, paar niet zo voorzichtige eigenaren

Te koop: oude Amsterdamse tram, paar niet zo voorzichtige eigenaren

Aanbiedingen stapelen zich op op de veilingsite Marktplaats voor een authentieke, met graffiti bedekte Amsterdamse tram, maar de eigenaar, de Museum voor elektrische tramlijnen is bijzonder aan wie het het zal verkopen.

Het museum doet de tram weg omdat deze verhuist naar een kleiner pand en er geen thuis meer aan kan geven.

De tram werd gebouwd in 1957 en was in dienst in de stad tot 2004 toen hij werd verkocht aan Polen. Uiteindelijk kwam het in 2011 weer terug op bekende sporen, vertelde museumwoordvoerder Mark Vermeulen aan de omroep NH Nieuws.

Aanbiedingen liggen op dit moment rond de € 5.000 en de meeste lijken afkomstig te zijn van schroothandelaren. Vermeulen heeft echter andere ideeën. ‘We verkopen het liefst aan iemand die de tram gaat hergebruiken, bijvoorbeeld als tiny house of voor vergaderingen’, zegt hij tegen de omroep.

De tram is compleet met alle toebehoren, maar functioneert niet meer, al zou een handige koper daar snel verandering in kunnen brengen, zei hij.

De tram gaat weg voor ‘elk redelijk bod’, staat in de advertentie. ‘Wat mij betreft mag de persoon met het mafste idee het voor 2.000 euro hebben’, zegt Vermeulen. In het onwaarschijnlijke geval dat de tram naar de sloop gaat, zullen kopers minimaal €5.000 moeten betalen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment