Taxichauffeurbende voor de rechter wegens bedreigen en overbelasten van toeristen

Taxichauffeurbende voor de rechter wegens bedreigen en overbelasten van toeristen

Een bende taxichauffeurs die opereert vanaf de luchthaven Schiphol is voor de rechtbank verschenen en wordt ervan beschuldigd toeristen buitensporige tarieven te laten overhandigen en te dreigen met geweld als ze niet betalen. Telegraaf rapporten.

De achtkoppige bende, onder leiding van Tarik K (36), is in april 2017 aangehouden. Vier van hen, waaronder K, verschenen dinsdag voor de rechter op Schiphol.

K zou potentiële klanten hebben opgepikt waarvan hij dacht dat ze gemakkelijk te ‘verneuken’ zouden zijn, voornamelijk Aziatische toeristen die de taal niet spraken en die duidelijk op hun eerste bezoek aan Nederland waren. Hij zou ze dan overhandigen aan een van de taxichauffeurs in zijn bende.

De toeristen werden vervolgens bedreigd en soms zelfs tegengehouden om uit de taxi te stappen totdat ze het enorm hoge tarief hadden betaald.

In 2016 was een groep Chinese toeristen in rekening gebracht € 485 voor een reis van het vliegveld naar hun hotel in het westen van de stad, terwijl een Zweedse man die naar een hotel in het zuidoosten van Amsterdam wilde, maar liefst € 600 moest betalen.

K, die de slachtoffers meestal in de taxi vergezelde, haalde 300 euro uit zijn portemonnee, nam zijn camera in beslag en dwong hem meer geld op te nemen via een geldautomaat.

‘Ik heb een leuk gesprek met hem gehad,’ zei K tegen de rechter, ‘ik heb niets tegen zijn wil gedaan.’

Het openbaar ministerie publiceert volgende week zijn strafeis.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment