Syriër moet 27 jaar cel krijgen voor moord, zegt officier van justitie

Syriër moet 27 jaar cel krijgen voor moord, zegt officier van justitie

Een Syrische man die sinds 2014 vluchteling is in Nederland moet 27 jaar cel krijgen voor zijn rol bij de moord op een Syrische legerofficier, zei het Nederlandse OM vrijdag.

Ahmad al K is ook beschuldigd van het leiden van een terroristische organisatie, vandaar de strengheid van de strafeis.

Al K vluchtte naar Nederland na het verlaten van het leger van Assad, maar wordt nu verdacht van het hebben van een leidende rol in een groep gelieerd aan Jabhat al-Nusra tussen de twee gebeurtenissen.

De sleutel tot het proces is een negen minuten durende video die in de rechtszaal werd getoond en die laat zien hoe de gewonde soldaat per jeep naar de oevers van de Eufraat werd gebracht en minstens 26 keer werd neergeschoten.

Al K vertelde de rechtbank dat hij gedwongen was mee te doen aan de moord en het slachtoffer opzettelijk had gemist. Maar het openbaar ministerie zegt dat het videobewijs laat zien dat hij de soldaat minstens één keer heeft geslagen.

Al K werd in 2019 gearresteerd in Kapelle in Zeeland, nadat zijn naam opdook in een Duits onderzoek. De arrestatie was een schok in de plaats, aangezien Al K bekend stond als een vriendelijke man die voetbal speelde bij de plaatselijke club en naar de dorpskerk ging.

Verzet tegen het regime van Assad is legitiem, ‘maar niet op de manier waarop dit is gebeurd’, citeerde de Telegraaf de officier van justitie tegen de rechtbank. ‘Het motief hier was wraak omdat hij… diende in het leger van Assad, waar Ahmad al-K niet zo lang geleden deel van had uitgemaakt.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment