Studenten lijden, dus open universiteiten en hogescholen, zeggen psychiaters

Studenten lijden, dus open universiteiten en hogescholen, zeggen psychiaters

Beroepsscholen, hbo-hogescholen en universiteiten moeten zo snel mogelijk open om verdere psychologische schade bij studenten te voorkomen, NVvP heeft gezegd.

In een brief aan de overheid en het Outbreak Management Team (OMT) stelt de vereniging dat ‘adolescenten als gevolg van de sluitingen meer kans hebben dan welke andere groep dan ook om psychische problemen te krijgen’.

Stemmingswisselingen, eetstoornissen en angst nemen toe, psychiaters hebben gewaarschuwd en de reden is het gebrek aan interactie met leeftijdsgenoten en de fysieke ervaring van het bijwonen van lessen.

Onderzoek door het RIVM, uitgevoerd in november vorig jaar, bevestigde dat de coronavirusmaatregelen mentale problemen bij studenten verergeren.

‘Klinieken voor acute psychiatrische hulp aan jongeren hebben het veel te druk. Ze zitten vol’, zegt NVvP-voorzitter Elnathan Prinsen Amerikaanse Radio 1.

Studentenvakbonden en de MBO-Raad steunen de oproep om de universiteiten en hogescholen na 14 januari open te stellen als het kabinet de maatregelen herziet. Basis- en middelbare scholen zijn al open.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment