Straatdealers aangepakt in Amsterdamse antidrugscampagne

Straatdealers aangepakt in Amsterdamse antidrugscampagne

Als toeristen terugkeren in volle kracht naar de Amsterdamse rosse buurt, heeft de gemeente Amsterdam hen ontmoet met politieoptreden en een campagne bezoekers waarschuwen voor straatdealers.

In het paasweekend, de stad aangekondigd, werden 69 mensen aangehouden voor het overtreden van verschillende drugs- en openbare-ordewetten, en 54 werden verbannen uit het gebied. Bijna de helft van de aanhoudingen betrof de verkoop van nepdrugs: op korte termijn zullen 10 verdachten voor de rechter verschijnen, vier zijn beboet en de overige zaken worden onderzocht door officieren van justitie.

Ondertussen waarschuwen stadsgastheren, grote schermen en een campagne op sociale media bezoekers voor de risico’s van slechte drugs, diefstal en bedrog door straatdealers, terwijl de stad het cameratoezicht op voormalige ‘dode hoeken’ heeft verscherpt.

Drugsexperts hebben de campagne al verwelkomd. Martha de Jonge, senior projectleider drugspreventie bij het Trimbos-instituut, vertelde aan Dutch News dat het belangrijk is om een ​​complete strategie te hebben en een duidelijke boodschap uit te zenden naar toeristen.

‘Over het algemeen weten we dat de omgeving een belangrijke rol speelt bij drugsgebruik’, zei ze. ‘Als er veel dealers op straat zijn, leidt dat tot drugshandel en -gebruik, omdat er meer aanbod is maar ook omdat de sfeer op straat is veranderd. Het hebben van veel dealers op straat kan toeristen ook suggereren dat drugsgebruik heel normaal is in Amsterdam – drie redenen om campagne te voeren tegen straatdealers.

‘Toeristen lijken soms te denken dat iedereen in Nederland drugs gebruikt, terwijl het maar een klein deel van de bevolking is.’

Ze voegde eraan toe dat het belangrijk is om kwetsbare mensen die mogelijk drugs dealen te helpen een andere baan te vinden, maar ook om samen te werken met bars, restaurants en cafés en het idee dat ‘alles mag’ in Amsterdam te veranderen. ‘We moeten Amsterdam een ​​nieuwe naam geven, zodat het geen feeststad meer is’, zei ze.

Ban

Burgemeester Femke Halsema aangekondigd eerder deze maand dat ze in de nieuwe stadscoalitie door wil gaan met plannen om de coffeeshops die cannabis verkopen te reguleren, door een nationale wet af te dwingen die betekent dat alleen inwoners kunnen kopen – iets dat is waarschijnlijk tot conflicten leiden tussen politieke partijen.

Er zijn ook controversiële plannen om de rosse buurt te verplaatsen naar een speciaal gebouwd erotisch centrum als onderdeel van een plan om het evenwicht in de binnenstad te herstellen, na jaren van zorgen over overtoerisme

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment