Storm Corrie teistert Nederlandse kust en verstoort lucht- en wegverkeer

Storm Corrie teistert Nederlandse kust en verstoort lucht- en wegverkeer

Storm Corrie bereikte maandagochtend de Nederlandse kust en bracht wind tot 100 km/u naar IJmuiden en Wijk aan Zee, meldt de NOS.

Meer ochtendvluchten van en naar Schiphol zijn vanwege de storm afgelast en vertraagd nadat zondag zeker 80 KLM-retourvluchten uit voorzorg werden geschrapt.

Ook in het noorden van het land heeft de nationale spoorwegmaatschappij NS een aantal diensten verminderd.

Vanuit Den Haag komen al meldingen binnen van omgewaaide bomen en vanaf de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad zijn hoge voertuigen en aanhangers verbannen. Ook de snelweg A7 was enige tijd afgesloten nadat een boom over de weg waaide.

De afdeling Wegen van het ministerie van Infrastructuur zei te verwachten dat alle stormpoorten langs de kust zouden sluiten vanwege de hoge watervoorspellingen, hoewel woordvoerder Deon Slagter zei dat de weersomstandigheden ‘bijzonder maar niet uniek’ zijn.

Het KNMI weerbureau heeft voor maandagochtend een code oranje weerwaarschuwing afgegeven voor Noord-Holland, Friesland, het Waddengebied en het IJsselmeer. Code geel geldt voor de rest van het land, waar de wind kan waaien tot 90 km/u.

In de loop van de ochtend trekt de storm naar het zuidoosten.

Storm Corrie is vernoemd naar de eerste vrouwelijke meteoroloog die voor het KNMI werkte, Corrie van Dijk, die in 1964 bij de organisatie kwam. De Britse, Ierse en Nederlandse meteorologische bureaus benoemen sinds 2019 samen stormen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment