‘Stop met het gebruik van kanker als scheldwoord’, zegt liefdadigheid tegen voetbalfans

‘Stop met het gebruik van kanker als scheldwoord’, zegt liefdadigheid tegen voetbalfans

Kankerbestrijding KWF Kankerbestrijding lanceert een nieuwe campagne om het gebruik van het woord ‘kanker’ als scheldwoord rond voetbalwedstrijden, zowel online als op podia, te stoppen.

Een speciale badge voor amateurspelers en een digitaal voetbalshirt maken deel uit van de campagne. Kanker en andere ziekten zijn een kenmerk van Nederlandse scheldwoorden, vooral onder de jongeren. Het verschijnt als KK of KKR in veel online reacties, aldus het goede doel.

‘Het moet stoppen, want het is gewoon heel pijnlijk’, zegt KWF-woordvoerder Bert van Plateringen ADVERTENTIE.

In het populaire internationale online voetbalspel FIFA21 zullen vanaf dinsdag anti-KK-slogans op de shirts van spelers als Messi, Mbappé, Ronaldo en Neymar te zien zijn. Zo’n 1,2 miljoen mensen in Nederland spelen het spel.

Ook bekende Youtubers zijn betrokken geraakt omdat ‘zij jongeren beter kunnen bereiken en de boodschap kunnen verspreiden. We willen als groep niet met de vinger naar de jongeren wijzen’, zegt Van Plateringen.

‘Bij één op de drie mensen in Nederland wordt kanker vastgesteld’, zegt KWF-directeur Johan van Gronden, ‘en de meeste mensen krijgen direct of direct te maken met de gevolgen van die diagnose.’

‘Jongeren gebruiken het woord de hele tijd, maar ze vergeten wat het met anderen doet. Het is not done om het op een oude manier te gebruiken’, zegt Youtuber Noah Zeeuw tegen de krant.

Het is niet de eerste keer dat het KWF campagne voert om het woord kanker als scheldwoord onder de aandacht te brengen, maar Van Plateringen blijft hoopvol. ‘Het zal tijd kosten, maar we hopen dat we veel voetballers bereiken.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment