Stijging coronavirus bij bloeddonaties, grote impact op antistoffen

Stijging coronavirus bij bloeddonaties, grote impact op antistoffen

Coronavirusinfecties en boosterinfecties hebben een grote invloed gehad op de hoeveelheid antilichamen in donorbloed, bloedbank Sanquin zei donderdag.

Het aantal bloeddonoren dat de afgelopen twee maanden besmet is geraakt met het coronavirus is gelijk aan het totaal in 2020 en 2021, zegt woordvoerder Hans Zaaijer tegen RTL Nieuws.

‘Eerder onderzoek heeft uitgewezen hoe snel antistoffen kunnen dalen, maar we zien nu dat antistoffen langer aanwezig blijven bij zowel gevaccineerde als besmette mensen’, zegt Zaaijer.

Ziekenhuisopnames zijn nog steeds laag, ondanks het aantal besmettingen met het coronavirus steeg met 80% in de afgelopen week.

‘Omicron is besmettelijker, maar mede dankzij de hoge vaccinatiegraad in Nederland zijn de infecties mild’, zegt Zaaijer. ‘We kunnen optimistisch zijn over de komende zomer.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment