Stichting Tanja Groen haalt 1 miljoen euro op voor ‘gouden tip’

Stichting Tanja Groen haalt 1 miljoen euro op voor ‘gouden tip’

De ouders van Peter R de Vries en Tanja bij de lancering van de campagne in juni. Foto: Robin Utrecht ANP

Een stichting die is opgericht door misdaadjournalist Peter R de Vries om de verdwijning van de 18-jarige Tanja Groen, die bijna 30 jaar geleden verdween, te helpen oplossen, heeft via crowdfunding 1 miljoen euro opgehaald.

Tanja Groen, eerstejaars student gezondheidswetenschappen, verdween op 31 augustus 1993 op weg naar huis van een feestje in studentenvereniging Circumflex in Maastricht. Ze verliet het feest rond middernacht om naar huis te fietsen naar haar logement in Gronsveld, maar werd niet meer gezien.

Een tip gevolgd door een politie cold case team zo recent als 2020 kwam er geen nieuwe informatie naar voren en haar lichaam is nooit gevonden.

De Vries, wie was schot afgelopen dinsdag, vlak na zijn vertrek bij de televisiestudio in Amsterdam waar hij over de zaak had gesproken, is hij voorzitter van de stichting en de enige overgebleven hoop van Tanja Groens ouders om de zaak ooit op te lossen.

Het is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor informatie die leidt tot de oplossing van een zaak in Nederland, maar volgens De Vries is een hoog bedrag de enige manier om mensen aan te moedigen naar voren te komen en een doorbraak in de zaak te forceren.

‘Dit is een droom die uitkomt en zo belangrijk tegen de achtergrond van wat er met Peter is gebeurd’, zegt bestuurslid Simon Vuyk Nu.nl.

Ook de kinderen van De Vries hadden het publiek opgeroepen om aan het fonds te doneren. ‘Onze vader heeft uitgegeven’ 40 jaar van zijn leven het oplossen van cold cases waarin families werden gemarteld door het niet te weten. (..) Hij was al maanden dag en nacht met de zaak bezig’, zeiden ze.

Ze zeiden dat de medische situatie van hun vader onveranderd bleef. ‘Er zijn veel onbekenden, dus we kunnen er niet veel over zeggen. Wel weten we dat hij in goede handen is en dat de artsen en verpleegkundigen er alles aan doen.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment