Steven Berghuis verhuist voor € 4 miljoen van Feyenoord naar Ajax

Steven Berghuis verhuist voor € 4 miljoen van Feyenoord naar Ajax

Steven Berghuis met manager Dick Advocaat nadat Feyenoord zich had geplaatst voor de UEFA Conference League. Foto: ANP/Tom Bode

Ajax heeft de eerste grote stap van het afsluitende seizoen voltooid en Feyenoord-vleugelspeler Steven Berghuis naar Amsterdam gelokt voor een eerste bedrag van € 4 miljoen.

De 29-jarige is sinds zijn komst van Watford in 2016 een favoriet van de fans in Rotterdam geworden, nadat hij eerder voor Twente Enschede en AZ Alkmaar speelde.

In zijn eerste seizoen hielp hij Feyenoord aan hun eerste Eredivisie-titel in 18 jaar en scoorde hij 87 doelpunten in 199 wedstrijden voor de club.

Berghuis zat in de selectie voor het EK 2020 van Nederland, maar kwam pas in het veld als invaller tegen Noord-Macedonië en Tsjechië.

Ajax-coach Erik ten Hag zinspeelde op de verhuizing op de persconferentie van vrijdag toen hij zei dat hij op zoek was naar een nieuwe spits, maar de deal werd maandag niet bevestigd nadat Berghuis voor zijn zomervakantie vertrok, om te voorkomen dat hij geconfronteerd zou worden met fans bij Feyenoord’s oefenterrein.

De transfersom van Berghuis zou met bonussen kunnen oplopen tot € 5,5 miljoen, terwijl zijn contract hem tot 2025 aan Ajax bindt. Hij gebruikte een clausule in zijn contract waardoor hij in het laatste jaar voor € 4 miljoen mocht vertrekken, maar de Amsterdamse club betaalde extra om te voorkomen dat de deal gaat naar arbitrage.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment