Steun voor dia’s van het Nederlandse koningshuis, slechts 56% steunt nog steeds de monarchie

Steun voor dia’s van het Nederlandse koningshuis, slechts 56% steunt nog steeds de monarchie

Het vertrouwen van het publiek in koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft een historisch dieptepunt bereikt: slechts 54% zegt vertrouwen te hebben in de vorst, volgens een online-enquête onder 26.000 mensen voor de actualiteitenshow op televisie. EenVandaag.

De steun voor de koninklijke familie is de afgelopen drie jaar afgenomen, maar bedroeg voor de koning 80% toen hij in 2013 het stokje overnam van zijn moeder Beatrix.

De twee jaar van coronavirus waren bijzonder vernietigend voor het koningshuis, na een reeks blunders tijdens vakanties en culminerend in een klein feestje voor oudste dochter Amalia toen ze eind vorig jaar 18 werd tijdens de lockdown.

‘We hebben het allemaal moeilijk gehad met de coronaregels, maar de koning lijkt te denken dat ze niet op hem van toepassing zijn’, schrijft een panellid. ‘Hij zou een voorbeeld moeten zijn.’

Een ander zei dat terwijl een fout menselijk zou zijn ‘het alsof ze gewoon niet nadenken’.

Kosten

De populariteit van koningin Máxima heeft ook een dieptepunt van 61% bereikt, maar ze blijft het populairste lid van de koninklijke familie.

Drie op de vijf respondenten zeiden dat de jaarlijkse beloning van de koning van € 1 miljoen plus € 5 miljoen voor personeel en onkosten te hoog is. De werkelijke kosten van de koninklijke familie voor de belastingbetaler bedragen ongeveer € 60 miljoen, hoewel sommigen beweren dat het nog hoger is.

Ondanks de toenemende kritiek vindt 56% van de ondervraagden dat Nederland een monarchie moet blijven, terwijl 36% het idee van een republiek steunt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment