Sterke stijging besmettingen coronavirus, cluster bij discotheek Enschede

Sterke stijging besmettingen coronavirus, cluster bij discotheek Enschede

Het aantal positieve coronatestresultaten dat is gemeld aan het RIVM kwam donderdag uit op 845, het hoogste cijfer in twee weken en 200 meer dan woensdag.

De afgelopen zeven dagen zijn er gemiddeld 616 positieve tests gemeld.

Een woordvoerder van het RIVM zegt de sterke stijging van het aantal gevallen niet te kunnen verklaren. ‘We bekijken de cijfers van week tot week’, zegt hij tegen het AD. Het aantal positieve testen is over het algemeen hoger op woensdag en donderdag vanwege de vertraging in het weekend.

In totaal hebben sinds het begin van de epidemie bijna 1,7 miljoen mensen positief getest op het coronavirus.

Clusters

In Twente zijn inmiddels zeker negen van de 18 vrienden die afgelopen zaterdag naar discotheek Aspen Valley in Enschede gingen, positief getest op het virus, meldt het AD.

De lokale gezondheidsraad heeft de situatie bevestigd en zegt dat het ‘één grote chaos is in het testcentrum’, aldus het AD.

‘We weten nog niet precies hoeveel besmettingen er zijn, maar we roepen iedereen die daar is geweest op om zich te laten testen’, zegt woordvoerder van de GGD Reinier van Broekhoven tegen omroep RTV Oost.

‘Het bron- en contacttracering is nu in volle gang. We onderzoeken ook hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen.’

Het totaal aantal ziekenhuispatiënten voor het coronavirus blijft dalen, met slechts 10 patiënten die ‘s nachts zijn opgenomen. In totaal worden momenteel 278 coronaviruspatiënten in het ziekenhuis behandeld, het laagste cijfer sinds half september.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment