Stembureaus in het hele land open op de laatste dag van de lokale verkiezingen

Stembureaus in het hele land open op de laatste dag van de lokale verkiezingen

Over 9.000 stembureaus heel Nederland is woensdag open voor de derde en laatste stemdag bij de gemeenteraadsverkiezingen.

In totaal zijn bijna 13,6 miljoen mensen stemgerechtigd in 333 gemeenten. Er zijn geen verkiezingen in 10 gebieden omdat ze recenter hebben gestemd, na grenswijzigingen en fusies.

Het electoraat omvat 840.000 jongeren die voor het eerst kunnen stemmen, en ongeveer 500.000 internationale kiezers – hetzij EU-burgers of langdurig ingezetenen.

Nederlands niet geweldig? Hier leest u hoe u kunt stemmen en kiezen op wie u wilt stemmen

De opkomst bij de lokale verkiezingen ligt meestal rond de 55%, flink lager dan bij de algemene verkiezingen, maar slechts ongeveer 44% van de jongeren stemde de laatste keer in 2018. De internationale stemmen zouden nog lager zijn, hoewel er weinig concreet onderzoek is.

Tijdens de Europese verkiezingen in 2019 registreerde slechts 12% van de 490.000 EU-burgers die in Nederland mochten stemmen, zich om hun stem uit te brengen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen krijgen mensen die mogen stemmen automatisch een stempasof stemkaart.

Brussel gaat actie ondernemen om stemrecht EU-inwoners te vergroten

Dutch News heeft een speciale verkiezingssectie met stemhulpmiddelen, informatie over de campagnes en links naar Engelstalige politieke bronnen. U kunt ook deelnemen aan de traditionele verkiezingspeiling.

Het Nederlandse Nieuwsteam zal ook live verslag doen, aangezien de resultaten woensdagavond na 21.00 uur binnenkomen.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment