Staking bagageafhandelaar zorgt voor chaos op Schiphol bij aanvang schoolvakanties

Staking bagageafhandelaar zorgt voor chaos op Schiphol bij aanvang schoolvakanties

Tientallen vluchten van en naar Schiphol zijn zaterdagochtend geannuleerd vanwege een wilde staking van grondpersoneel van KLM.

De staking, op een van de drukste dagen van het jaar, leidde tot lange wachtrijen die tot buiten het hoofdterminalgebouw reikten. Ook de op- en afritten van de A4 naar de luchthaven zijn uit veiligheidsoverwegingen enige tijd afgesloten geweest.

De staking eindigde in de vroege namiddag, maar de luchthavenautoriteit drong er nog steeds op aan dat passagiers met een vlucht vóór 15.00 uur moesten vertrekken niet naar het vliegveld komen. ‘Dit is een extreme en zeer vervelende maatregel die Schiphol moet nemen in het belang van de veiligheid’, staat op de website van Schiphol.

De problemen werden veroorzaakt door de weigering van grondpersoneel om vliegtuigen te laden en te lossen op zaterdagochtend vanaf 6 uur, wat een domino-effect had op de hele luchthaven. Sommige vliegtuigen zijn mogelijk ook vertrokken zonder bagage aan boord.

De bagageafhandelaars zijn woedend omdat KLM van plan is een deel van hun werk uit te besteden aan een ander bedrijf, wat hun banen zou kunnen bedreigen.

KLM-dochter Transavia is al verhuisd naar Viggo, dat volgens de NOS een goedkopere dienst levert.

Schiphol verwacht de komende dagen zo’n 500.000 passagiers te verwerken vanwege de halfjaarlijkse vakanties.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment