Stadscentra druk terwijl shoppers zich haasten om kerstcadeaus te kopen

Stadscentra druk terwijl shoppers zich haasten om kerstcadeaus te kopen

Ambtenaren in Rotterdam drongen er bij het winkelend publiek op aan om zaterdag weg te blijven van het stadscentrum, terwijl menigten zich haastten om kerstcadeaus te kopen voorafgaand aan de naderende afsluiting.

‘Kom niet naar de stad en vermijd drukte’, schrijft de gemeente op Twitter. Ook stadsparkings waren vol en verkeersregelaars werden ingezet om het aantal auto’s onder controle te krijgen.

Naar verwachting maakt het kabinet op de persconferentie van zaterdagavond bekend dat alle niet-essentiële winkels moeten sluiten, waardoor de lastminute-shopping sterk toeneemt.

‘We dachten dat we deze week de tijd konden nemen om te winkelen’, vertelde een vrouw aan DutchNews.nl. ‘Maar nu moeten we ons haasten om alles binnen te krijgen.’

In Amsterdam waren de winkelstraten druk maar niet overvol, en bars en cafés zaten vol met mensen die optimaal gebruik maakten van de laatste uren voor de lockdown. Ook caféterrassen waren open en zaten vol met kerstshoppers.

Ook in Den Haag, Leiden en Den Bosch was het druk, meldt nieuwswebsite Nu.nl.

De lockdown, waarbij alle niet-essentiële winkels worden gesloten, gaat naar verwachting zondagochtend in.

Belangrijke week

Volgens de Nederlandse winkeliersvereniging INretail is de lockdown het slechtst mogelijke nieuws. ‘Dit is de belangrijkste week van het jaar’, zegt een woordvoerder tegen de NOS. ‘Mensen zijn op vakantie en willen winkelen en cadeautjes kopen voor onder de boom. En op die basis hebben winkeliers ook besteld.’

Nederland telt zo’n 56.000 niet-essentiële winkels.

De vereniging riep op tot Europese regels en zei dat mensen die in de grensgebieden wonen hun kerstinkopen nu in België en Duitsland zullen doen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment