Stad Amsterdam koopt negen rosse buurtgebouwen terwijl het opruimen doorgaat

Stad Amsterdam koopt negen rosse buurtgebouwen terwijl het opruimen doorgaat

De gemeente Amsterdam heeft na ruim een ​​jaar onderhandelingen negen panden op de Wallen gekocht van toeristenbedrijf Tours & Tickets Parool gemeld op maandag.

De panden, waarin nu snackbars, seksshops en cafés in de smalle Oudebrugsteeg zijn gevestigd, worden beheerd door de vzw NV Zeedijk van de gemeente.

De deal houdt in dat bijna de helft van de winkels in het steegje nu in handen van de gemeente is, hoewel toeristische locaties niet meteen zullen sluiten omdat ze allemaal huurcontracten hebben.

Het moederbedrijf van Tours & Tickets verkocht de panden voor de marktprijs, die door de krant op meer dan € 20 miljoen werd geschat. De Rabobank steunde de deal namens de stad.

De verhuizing is de laatste stap in de inspanningen van de gemeente om de opkomst van het budgettoerisme in het oudste deel van de Nederlandse hoofdstad te remmen. in 2017, legde de gemeente een verbod op aan nieuwe souvenir- en fastfoodwinkels en aan de eind vorige maand het veranderde bestemmingsplannen om de ontwikkeling van nieuwe toeristenwinkels en sekswinkels in gebouwen met een dubbele functie een halt toe te roepen.

zeewering

NV Zeedijk is in de jaren tachtig opgericht om de Zeedijk nieuw leven in te blazen, een straat die synoniem was geworden met misdaad en harddrugs.

Burgemeester Femke Halsema van de stad heeft ook gezegd dat ambtenaren een besluit zullen nemen over wat te doen aan de bloemenmarkt op de Singel dit jaar. Ooit een plek waar telers hun bloemen verkochten, is de bloemenmarkt nu een rij toeristenwinkels die de vreemde bloembollen verkopen.

‘Het is een plek waar Nederlanders niet meer komen en dat moet veranderen’, zegt Halsema tegen de krant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment