Stabat Mater in Concert in Nederland

Stabat Mater in Concert in Nederland

Diverse locaties

Nijmegen, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Zwolle, Leiden, Rotterdam, Den Haag, Utrecht

39,95 euro voor IamExpat-lezers

Luister in dit Italiaanse barokconcert naar de pure schoonheid van Stabat Mater door drie verschillende Italiaanse componisten. Internationaal gerenommeerde solisten brengen dit naar het publiek op drie schitterende podia door heel Nederland.

Tijdens dit concert zullen muzikanten en zangers uit de Bach Koor & Orkest van Nederland zal optreden, op een bijzondere, inspirerende manier gedirigeerd door Pieter Jan Leusink.

Stabat Mater van drie verschillende Italiaanse componisten

Het verdriet van de moeder inspireerde de Italiaanse meesters Vivaldi, Pergolesi en Boccherini tot het componeren van een Stabat Mater. Het is een cyclus van liederen over Maria die huilt onder het kruis van haar stervende zoon. De Latijnse tekst is van de monnik Jacopone da Todi en is vernoemd naar de openingswoorden Stabat Mater Dolorosa ( “De moeder stond verdrietig”).

Stabat Mater – Vivaldi

Het Stabat Mater van de in Venetië geboren barokcomponist Antonio Vivaldi (1678 – 1741) is een kamercantate voor alt, strijkorkest en orgel uit 1712. Het kan worden beschouwd als een van de belangrijkste composities van de Italiaanse kerkmuziek uit de 18e eeuw. De zeer getalenteerde alt Melina Meschkat is perfect voor Vivaldi’s Stabat Mater, met haar prachtige heldere barokke stem.

Stabat Mater – Boccherini

Het Stabat Mater van Luigi Boccherini (1743 – 1805) is geschreven voor sopraan solo en strijkkwintet. Het transparante en intieme karakter in combinatie met prachtige zanglijnen past perfect bij de dunne sopraanstem van Olga Zinovieva. Dit is een relatief onbekende parel in de barokmuziek die je ongetwijfeld zal raken.

Stabat Mater – Pergolesi

Giovanni Pergolesi (1710 – 1736) had een slechte gezondheid en toen hij op 26-jarige leeftijd zijn einde voelde naderen, componeerde hij zijn beroemdste compositie: Stabat Mater. Het werk zit vol emoties maar eindigt vreugdevol met de Paradijs Glorie ( “de glorie van het paradijs”). Pergolesi schreef het werk voor twee solostemmen en de uitzonderlijke zangstemmen van sopraan Olga Zinovieva en alt Melina Meschkat staan ​​garant voor een verfijnde uitvoering. In de duetten weten ze een pure en emotionele lading te geven.

Stabat Mater Nederland

Stabat Mater in Concert – optredens in 2021

 • Leiden, Marekerk, Zaterdag 29 januari, 13.30 uur
 • Utrecht, Janskerk, Zondag 30 januari, 14.15 uur
 • Zwolle, Academiehuis, Zaterdag 5 februari, 13.30 uur
 • Eindhoven, Catharinakerk, Zondag 6 februari, 13.30 uur
 • Rotterdam, Laurenskerk, Zaterdag 12 februari, 13.30 uur
 • Den Bosch, Jeroen Bosch Kunstencentrum, Zondag 13 februari, 13.30 uur
 • Groningen, Martinikerk, Zaterdag 19 februari, 13.30 uur
 • Nijmegen, Stevenskerk, Zondag 12 februari, 13.30 uur
 • Den Haag, Grote Kerk, Zondag 6 maart, 13.30 uur

Reserveer je tickets

Krijg 50 procent korting wanneer u uw tickets boekt via IamExpat. Reguliere tickets voor de voorstellingen van Stabat Mater kosten 80 euro, maar voor IamExpat-lezers is er een speciale prijs van 39,95 euro!

Reserveer je tickets op de Ervaar klassieke website of bel 0900-8191 (bellen kost 45 cent per minuut). Gebruik de code EXPAT om deze geweldige korting te krijgen. Reserveer nu je tickets!

 • Getoonde prijzen zijn exclusief de 6,95 euro servicekosten en de toeslag van 5 euro bij Concertgebouwconcerten.
 • Combineer Stabat Mater in Concert met Requiem Mozart voor maar 5 euro meer. Reserveer tickets voor beide concerten en betaal 44,95 euro

Stabat Mater Nederland Melina Meschkat

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment