Sport- en uitgaanssector kritisch op gelekte corona-lockdown

Sport- en uitgaanssector kritisch op gelekte corona-lockdown

Sportorganisaties hebben felle kritiek geuit op uitgelekte plannen van de regering om toeschouwers drie weken uit te sluiten van wedstrijden.

Een van de critici was voetbalclub Go Ahead-Eagles-directeur Jan Willem van Dop ons omroep. ‘Dit is volkomen onverwacht en kost honderdduizenden per wedstrijd’, zei hij. ‘Je gaat ervan uit dat regels op feiten zijn gebaseerd, maar hoeveel besmettingen zijn er in voetbalstadions geweest? Dit is onderzocht.’

De KNVB zegt in een verklaring dat het ‘meer dan frustrerend is dat de overheid blijkbaar niet kijkt naar de besmettingshaarden’ en beschuldigde Haagse politici ervan ‘niet meer te weten wat ze doen’.

Ondertussen heeft de uitgaanssector, die de afgelopen maanden actief heeft gedemonstreerd tegen beperkingen, al kritiek geuit op uitgelekte plannen om ze drie weken lang om 19.00 uur te sluiten.

‘Het zou dom zijn om cafés, bars en restaurants eerder te sluiten als je denkt dat mensen elkaar gewoon meer in besloten kring zullen ontmoeten’, zegt voorzitter van horecavereniging Koninklijke Horeca Nederland Robèr Willemsen tegen de Volkskrant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment