Spoorwegbaas Marjan Rintel neemt het over bij luchtvaartmaatschappij KLM

Spoorwegbaas Marjan Rintel neemt het over bij luchtvaartmaatschappij KLM

NS-chef Marjan Rintel is aangesteld als de nieuwe CEO van KLM, ter vervanging van Pieter Elbers die is het bedrijf vroegtijdig verlaten.

Rintel is sinds 2014 hoofd NS, daarvoor bekleedde zij ook een aantal leidinggevende en commerciële functies bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Zij zal op 1 juli 2022 aantreden.

Air France-KLM heeft ook besloten om de benoeming van Ben Smith als CEO van de groep voor nog eens vijf jaar te verlengen.

De beslissingen ‘positioneren een sterk managementteam voor de komende jaren’ gezien de extreem complexe markt, zei de raad van bestuur van de groep in een uitspraak.

De Financieel Dagblad zegt dat Rintel een zware taak voor de boeg heeft.

KLM moest door de overheid worden gered vanwege de coronacrisis en ook de luchtvaartsector wordt ‘geconfronteerd met toenemende overheidsregulering over duurzaamheid, waardoor het verdienmodel onder druk komt te staan’, aldus de krant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment