Spoorproblemen ‘houden tot zeker 20.00 uur aan’, chaos op Schiphol

Spoorproblemen ‘houden tot zeker 20.00 uur aan’, chaos op Schiphol

De technische problemen die het NS-spoornet hebben lamgelegd, duren tot zeker 20.00 uur, zei de spoorwegmaatschappij zondagmiddag laat, na het missen van een eerdere deadline.

De problemen hebben geleid tot lange wachttijden voor bussen en taxi’s op treinstations in het hele land en chaos op de luchthaven Schiphol, waar de file om passagiers af te zetten meer dan drie kilometer lang was.

Honderden internationale reizigers zijn gestrand op het centraal station van Amsterdam zonder enig idee hoe ze de luchthaven kunnen bereiken of hun treinreis kunnen voortzetten, meldt de lokale omroep NH Nieuws zei. De luchthaven zelf raadt passagiers aan ‘een alternatief te zoeken’.

Ook de busdiensten zijn overvol, en Arriva meldt dat het haltes moest missen omdat de bussen te vol zijn.

Een woordvoerder van de NS zegt dat er geen bussen zijn ingezet om de treinen te vervangen omdat er niet genoeg zijn voor het hele land. ‘In een bus passen 50 mensen, de gemiddelde intercity zo’n 1.000’, zegt de woordvoerder.

Het technische probleem ligt in het systeem dat de treinaankomsten bewaakt en ervoor zorgt dat personeel beschikbaar is in geval van vertragingen. Elke verstoring betekent dat de veiligheid van passagiers niet kan worden gegarandeerd, aldus de woordvoerder.

Regionale treindiensten van andere aanbieders ondervinden geen hinder van de stilstand.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment